Hirdetések


Hogyan ismerkedjünk?

2021. Július 01. 361

Mindenki hatalmas feneket kerít a dolognak. A válasz a kérdésre egyszerű. Egyszerűen. Persze itt már sokan elakadnak, főleg azért mert elbonyolítják a dolgot. A folyamat azonban könnyebb mint az gondolnánk. A kötetlen ismerkedéshez azonban szükséges lesz pár, pszichológia szempontból is fontos kérdés tisztázni és ebben próbál meg segíteni a jelen bejegyzés. Nézzük akkor a részleteket.


Először kezdjük tehát az ismerkedés definíciójával. Ha jól feltételezem, akkor valami olyasmiről beszélhetünk, hogy két egymás számára ismeretlen polgártárs próbál meg, első körben verbális kapcsolatot kialakítani. Meg kellene tehát vizsgálni, hogy miért is megy ez nehezen sok ember számára.


Ismeretlen emberekkel kell tehát beszélgetést kezdeményezni. Vegyük most a klasszikus modellt, amely alapján a férfi teszi meg az első lépést, a nő mondjuk jókor jó helyen van. Ha férfi vagy tehát össze kell szedned minden bátorságod és meg kell szólítani egy ellentétes nemű honfitársat. Kérdés, hogy mi ebbe a nehéz? Mi az ami visszatart? Valamitől nyilván félsz. Na igen, akkor tehát eljutottunk a probléma forrásához és ez pedig a félelem. Egyébként ha már itt tartasz az megjegyzem nagyon jó, mert sokan elhesegetik a dologot, mondván hogy olyan cikis dolog “csajozni”. Nos akkor valamilyen félelmet kellene legyőzni.


Ha nem tévedek, a legtöbb férfi a visszautasítástól, illetve a környezet reakciójától fél ilyenkor. Egy néhány évvel ezelőtt bennem is hasonló gondolatok voltak. Hál istennek azonban ezektől sikerült teljesen megszabadulnom. Az egészet egy játéknak fogom most már fel. Az élet során szerintem az egyik legizgalmasabb dolog a félelmeinkkel való megküzdés. Ha ötleted nincs hogyan győzhetnéd le az ilyen jellegű félelmedet azt javaslom próbálkozz meg más jellegű félelmek legyőzésével. Keress más módokat arra hogy bátorságot nyerj. A sport nagyon sokat segít. A káros szenvedélyektől való megszabadulás szintén nagyon hasznos lehet.


Én például a mai napig nem hiszem, hogy mernék bungee jumpingolni, vagy repülőből kiugrani. Szerencsére a lányoktól való félelmet hamarabb sikerült legyőznöm, azonban ha nem sikerült volna és még most is azon gondolkodnék napi szinten, hogy oda merjek-e menni egy szimpatikus lányhoz az utcán, akkor már biztosan elmentem volna bungee jumpingolni.


A folyamatban az alkohol és a szórakozóhelyek nagyon káros hatással vannak. Főleg azért, mert ha csak szórakozóhelyen, ittas állapotban vagy képes odamenni egy lányhoz, akkor agyadat sikeresen átprogramoztad ebbe a módba. Így teljesen esélytelen lesz, hogy napközben megszólíts valakit az utcán. Ezzel pedig sok problémába ütközöl. Sok éves tapasztalat alapján mondhatom, hogy teljesen más típusú lányok járnak a szórakozóhelyekre, mint amilyenekkel megismerkedhetsz az utcán. Gondolom nem kell elmondanom melyik kategóriába tartoznak a potenciálisan jobb lányok. Másodsorban pusztítod saját magad, agysejtjeidet és pénztárácádat is. A félelmekkel való megküzdés módja nem a felesek legúrításában keresendő.


Számtalanszor hallom lányoktól, hogy gyávák a mai férfiak. Szerintem itt valami ilyesmire gondolnak. Vissza kellene tehát állítani a férfiak hírnevét a társadalomban. Próbáljunk meg tehát bátorságról számot adó tetteket végrehajtani. Egy néhány hete találtam ki, hogy megszólítok olyan lányokat az utcán és elhívom őket randizni, akiknek ott áll mellettük a barátja. Persze nem gondolom teljesen komolyan a dolgot, teszem csupán azért, hogy legyőzzem félelmeimet.


A lányok ezt pedig megérzik és értékelik. Számtalanszor mondják nekem az utcán, hogy példaértékű amit csinálok, mert még sose ment oda senki hozzájuk fényes nappal az utcán. A legtöbb természetesen csak üres szó, mint a legtöbb dolog, amit egy nő mond, azonban van néha olyan ritka eset is, hogy tettekkel is jutalmazzák a férfi bátorságát. Az ilyen esetekből a legváratlanabb dolgok sülnek ki. Volt már, hogy a berlini repülőtér WCjébe jutottam egy fehérorosz lánnyal így, a parkos rövid kalandok meg már említést sem érdemelnek. Nagyon sok mindent nem kellett ezekhez tenni. Csak bátornak kellett lenni és jó pillanatban kellett ajánlatot tenni, semmitől sem tartva.


Visszautasítanak? Nem baj. Van még nő a városban. Nem is egy. Lehet hogy jobban is jártál az azonnali visszautasítással, mert nem húzta tovább az idődet. A legrosszabb ha hezitálsz. Jajj, most elhívjam randizni vagy ne? Jajj most felhívjam a lakásomra vagy ne? Az ilyen jellegű tétlenség egyből meglátszik a férfi és a nők elveszítik az érdeklődést. Ha jól mennek a dolgok irány a lakás. Nem kell kérdezősködni, mellébeszélni. A szituációt természetesen ügyesen kell értékelni és meg kell nyerni a partner bizalmát. Ha nem akarsz sok visszautasítást, akkor az ajánlatot a bizalom megnyerése után teszed. Miután bebizonyítottad neki, hogy komolyak a szándékaid, nem csak egyéjszakás kalandot keresel és nem vagy bérgyilkos.


A mai napig gyakran megesik velem, hogy túl gyorsan lépek. Azonban ritkán lépek lassan. A nők általában (és szerintem a férfiak is) az első szóváltás után számított 5. percben el tudják dönteni merre haladhat majd a dolog. A férfi által tanúsított hezitálás viszont nagyon le tudja őket lombozni és hamar elvesztik az érdeklődést. Az ismerkedésnek íve kell hogy legyen tehát. A férfi feladata hogy folyamatosan borzolja a kedélyeket, vagyis érzelmileg aktiválja a légkört. Ezt lehet verbális és nonverbális eszközökkel is csinálni. Mindeközben természetesen nagyon fontos az előbb említett bizalom megnyerése.


Az ismerkedéshez szükséges idő egyénfüggő. Általában a férfin múlik. A tapasztaltabb ismerkedők néhány perc alatt dűlőre képesek vinni a dolgot, hiszen a partner reakcióiból egyértelműen le lehet szűrni annak érdeklődési fokát. Ennek megállapításához azonban sok gyakorlat szükséges, amit csak és kizárólag napközben, az utcán, józan állapotban lehet megszerezni, hiszen minden rezdülés számít és nagyon oda kell figyelni a partner reakcióira.


A hogyan ismerkedjünk kérdésre a válasz tehát az volt, hogy egyszerűen és ehhez tartom is magam. A fent leírtak bonyolultan hangozhatnak, azonban minden emberben ott lapulnak az ehhez szükséges eszközök az ösztönök szintjén. Az hogy a modern társadalmak és az egyéb zavaró tényezők megpróbálnak ellen menni ezen ösztönös tulajdonságok már egy más kérdés, viszont őszintén mondhatom, hogy engem ezen ösztönök vezettek mindig sikerre. Ha úgy éreztem itt az idő szobára menni, akkor mentünk is. Nem kezdtem el gondolkodni azon, hogy ezek után milyen lesz a társadalmi megítélésünk és hogy kapcsolatunkról emiatt majd nem posztolhatok a Facebook-ra. Történt aminek történnie kellet és mind a ketten nagyon boldogok voltunk.


Végezetül pedig azt tanácsolom, ne próbáljuk meg túlbonyolítani a dolgot. Klisével élve adjuk önmagunkat. Ezt megtoldanám azzal, hogy a legjobb önmagunkat. Vagyis a legvonzóbb önmagunkat. Azt hogy egy nő vagy egy férfi mit talál vonzónak nem tudom itt részleteiben megosztani, de ha picit gondolkodunk rajta, illetve tanulmányozzuk az evolúciót, akkor talán magunk is kitalálhatjuk.


Legyen mára elég ennyi és találkozzunk a következő bejegyzésben.


Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzések


2021. Augusztus 02.

601d379306441568c6b3536f194a5e2a

2021. Július 10.

Hogyan kezdjek beszélgetést Tinderen és hogyan folytassam?

2021. Július 01.

Hogyan ismerkedjünk?

2021. Június 28.

Hol lehet csajozni?

2021. Június 27.

Hogyan csajozzunk?

2021. Április 21.

Nem tudok csajozni

2021. Április 19.

Hogyan kell csajozni?

2021. Április 17.

Hogy kell csajozni?

2020. Október 12.

Budapesti élmények digitális formában

2020. Augusztus 29.

Egy utcalány szavai Budapesten

2020. Augusztus 25.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 8

2020. Augusztus 19.

Hogyan ismerkedjünk cseh lányokkal? Egy komplett útmutató a cseh lányok szívéhez

2020. Augusztus 19.

Külföldön kuplerájba? Angol nyelvlecke férfiaknak

2020. Augusztus 18.

Milyenek az ukrán lányok? Hogyan kell ukrán lányokkal megismerkedni?

2020. Augusztus 18.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 7

2020. Augusztus 06.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 6

2020. Augusztus 03.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 5

2020. Július 31.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 4

2020. Július 31.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 3

2020. Július 30.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 2

2020. Július 29.

A csajozási tapasztalatok Budapesten 1

© 2020 puamagyar.com - csajozás a világban, pua Magyarország, hogyan csajozzunk, történetek, csajok.